Musiikkioppilaitoskirjastolaisten webinaari ke 9.10.2019 klo 13.00-14.30: Finna ja Koha

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten yhteinen toimintaryhmä MUSKA järjestää historiansa ensimmäisen webinaarin keskiviikkona 9.10. klo 13.00 alkaen. MUSKA-webinaarien on tarkoitus käsitellä kirjastolaisten piiristä tulleita ajankohtaisia aiheita, kiinnostavia uutuuksia musiikkikirjastojen maailmasta, järjestää koulutustilaisuuksia ja kaikista tärkeimpänä, toimia tiedonjakajana ja yhteisöllisyyden rakentajana.

Ensimmäisen webinaarin aiheena ovat Finna ja Koha. 22.10.2019 Helsingissä järjestettävään Kuvailun tiedotuspäivään liittyen Finna-osiota tulee alustamaan Jaakko Tuohiniemi Helsingin yliopiston kirjastosta. Jaakko toimii Musiikin metatiedon asiantuntijaryhmä Muusan puheenjohtajana ja tarkoituksena tässä webinaarissa onkin kerätä yhdessä musiikkiin liittyviä kysymyksiä Kuvailun tiedotuspäivään Kansalliskirjaston Finna-kehittäjien vastattavaksi, erityisesti musiikkiaineiston hakuun liittyen. 

Webinaarin Koha-osuudessa saadaan vieraaksi Katja Pietilä Oulun kaupunginkirjastosta. Katjalla on pitkä kokemus musiikin tiedonhausta Kohassa ja hän tulee antamaan vinkkejä ja näyttämään esimerkkejä miten saadaan tehtyä onnistuneita hakuja. 

Webinaarissa on varattu aikaa myös keskustelulle, miettikää valmiiksi jo hyviä kysymyksiä tähän tilaisuuteen tai mahdollisesti tulevissa webinaareissa käsiteltäviksi.